Novice

25.02.2020

Test: Kia Ceed SW 1.6 CRDi DCT Fresh
www.avto.info, 10.02.2020

Karavanski Ceed z bogato opremo EX fresh je namreč model, ki ga v tem razredu ne gre spregledati.

Korejci se učijo, in to zelo hitro. To je že splošno znano in to potrjuje tudi nova generacija Ceeda, ki je v primerjavi s predhodnikom ponovno močno napredoval in pokazal, da je povsem na ravni modelov s precej daljšo zgodovino in tradicijo.

Pri testu karavana z bencinskim trivaljnikom v kombinaciji z ročnim menjalnikom smo ugotovili, da lahko zadovolji potrebe večine povprečnih uporabnikov. Je namreč dovolj prostoren in v večini primerov tudi dovolj zmogljiv. Le pri porabi goriva, ki je na testu znašala 7,8 litra na 100 kilometrov, ne blesti. Za to je tu model z 1,6-litrskim dizelskim strojem.  

Močnejša različica s 100 kilovati (136 KM) ponuja celo nekaj presežkov. Obenem se odlično razume s sedemstopenjskim dvosklopčnim menjalnikom DCT, ki prestavlja hitro, logično in skoraj neopazno. Zato je takšen ceed, poskočen in uglajen ter obenem ponuja udobje samodejnega menjalnika.

Na testu je v povprečju zahteval 5,9 litra na sto kilometrov oziroma skoraj dva litra manj kot brat z litrskim mlinčkom v nosu. Toda zanj je treba odšteti 2.800 evrov več, kar pomeni, da se nakup (če upoštevamo le trenutne cene goriva) izplača šele po 100 tisoč prevoženih kilometrih. A to so le številke, ki ne upoštevajo udobja in zmogljivosti, ki so na strani dizla.

Za udobje, ki ga prinaša dvosklopčni menjalnik, je treba odšteti 1.200 evrov. Mi ga vsekakor priporočamo, saj je vožnja z njim resnično prijetna.  

Ni kaj, Korejci si hitro nabirajo izkušnje in jih znajo tudi s pridom uporabiti. Karavanski Ceed z bogato opremo EX fresh je namreč model, ki ga v tem razredu ne gre spregledati.

Za ogled originalnega članka, prosimo, kliknite TUKAJ!

Preizkusite Ceed sw.

 

Obvestilo

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije.

Se strinjam Več o piškotkih